Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
misterh - 05-07-2022 20:55:45
Huishouden & Energie

Beging als woning verhuren/onjuiste akte

We hebben in 2019 een appartement gekocht. dit appartement bevindt zich in een complex met twee andere woningen die worden verhuurd. de eerste huurwoning bevindt zich aan de voorkant van het complex, de tweede halverwege (mijn woning) en de derde huurwoning bevindt zich helemaal achterin het pand. dit complex bestaat uit een begane grond, eerste verdieping en een tweede verdieping. de appartementen hebben twee verdiepingen. onze woning heeft op de eerste verdieping de slaapkamers en op de tweede verdieping de woonkamer/ keuken.

op moment van bezichtigen viel ons niets geks op. de slaapkamers kijken uit op een leeg stuk waar de bergingen van ons en de twee andere buren zijn. je zou niet denken dat hier iemand zou wonen..

maar nu komt het, tot onze schrik zagen we dat er wel degelijk mensen woonde in de ruimte die (naar mijn inziens) bestemd was voor de bergingen, deze huurders gebruiken zelfs de tussenruimte als tuin (zie tekening; dakterras/ toegang bergingen).ter info: de verhuurder (hij en wij zijn samen de vve, hij bezit 3/4 van het complex en ik 1/4). 

wij hebben de tekening erbij gepakt en het volgende valt ons op: de derde huurwoning loopt van halverwege het comlex tot helemaal naar achteren en heeft twee verdiepingen (zie tekening nr. 4), dit is echter wat er verhuurd wordt: de huurders hebben alleen toegang het gedeelte op de eerste verdieping, deze hebben wij rood omlijnd. de woonkamer/ keuken die te zien is op de tekening is onderdeel van de oorspronkelijke woning, die momenteel niet verhuurd wordt. de huidige huurders hebben ook geen toegang tot deze ruimte. bij navraag bleek dit niet te mogen omdat er een winkel onder zit. let wel, de lege woning heeft een eigen voordeur en wordt in zijn geheel niet gebruikt, de tekening doet echter anders denken. ook hebben de huurders die nu in de onbenutte ruimte wonen geen huisnummer of voordeur. aan niets is er te zien dat hier echt huurders zouden wonen.

dus de onbenutte ruimte wordt als woonkamer gebruikt. de dakteras/ toegang tot berging (gemeenschappelijke ruimte) wordt door hen gebruikt als tuin. zij bevinden zich dus direct tegenover onze slaapkamers, wij ondervinden hier heel veel last van. zeker nu we een kleine baby hebben die vaak in haar kamer overdag moet slapen. de buren hebben ook vaak de deur open vanwege de hitte, de omgebouwde berging ruimte is natuurlijk heel warm. op dat moment kijken vanuit onze slaapkamers recht hun woonkamer in en kunnen zelfs de tv horen.

deze tekening heb ik afgelopen week opgevraagd, en deze is nooit aan mij getoond, daar zie je
https://d.pr/i/hzhmbm" target="_blank">https://d.pr/i/hzhmbm aan de rechterkant de slaapkamers van mijn appartement en onze berging. 

bij de verkoop werd de indruk gewekt dat het links allemaal bergingen waren, vanuit buitenkant hebben ze allemaal zelfde "berging look" en is er geen echte voordeur of huisnummer.


in de splitingsakte, welke ik wel gekregen heb, staat

 


het appartementsrecht omvattende het uitsluitend gebruik van het woonappartement met (slaap)kamers op de eerste verdieping, slaapkamer met terras op de tweede verdieping en meterkast op de begane grond van het gebouw
(ter info: de huidige "berging" is gelijkvloers dus 1 verdieping, wat dus afwijkt van wat erboven staat)



nu blijkt dus de onbenutte ruimte als woonkamer gebruikt te worden. de reden dat de oorspronkelijke ruimte niet gebruikt mag worden is omdat er een winkel beneden zit die niet wil dat het gebruikt wordt. het pand waar de winkel zit is vandezelfde eigenaar als van dat andere appartement.

dit beinvloedt ons woongenot enorm en totaal niet bevordelijker voor het zicht. mochten wij het appartement ooit willen verkopen dan zal niemand een apartement willen waar je in je slaapkamer zowat geen privacy hebt.

wie weet raad? mag de eigenaar dat zomaar doen? hij wijkt nu af van de splitingsakte?  ik hoor graag wat jullie vinden.