Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ro
Rob Martens - 06-07-2022 10:50:51
Geldzaken & Recht

ABP meerkeuze pensioen

Ik heb bij het abp een meerkeuze pensioen. in mijn aanvraag voor mijn pensioen heb ik een grove fout gemaakt om een nabestaanden pensioen aan te vinken, er is geen nabestaanden pensioen nodig omdat mijn echtgenote een eigen pensioen heeft en hiermee ruim kan rondkomen als ik er niet meer ben.
nu wilde ik het terug draaien . maar helaas is dat niet mogelijk. oke , ik heb mij erbij neergelegd. maar nu is er sinds vorig jaar september bij mijn echtgenote terminale longkanker geconstateerd. met het uitzicht önbekend". kan 1 maand duren of 1 jaar. nu zijn er veel onkosten en dingen die ik nog samen met haar wil ondernemen. maar het kost geld dat ik niet heb. het huis aanpassen een 2e advies aanvragen. veel medicijnen die door de verzekeraar niet wordt vergoed. fysio die na 10 keer zelf betaald moet worden . voor het aanpassen van het huis heb ik bij familie 10.000 euro geleend. elke week fysio. kortom de nabestaanden pensioenkunnen wij nu goed gebruiken. als mijn echtgenote komt te overlijden zijn we dat geld kwijt waar ik mijn levenlang voor g ewerkt heb. kunnen jullie hierin misschien iets betekenen. ik weet het niet meer . van de gemeente krijg je eerder een ontmoedigings gesprek als je om hulp vraagt. het gaat over zoveel schijven en voorwaarden.. en hulp kan pas over 6 tot 8 maanden komen. mijn echtgenote is nu ziek en heeft nu hulp nodig.
hiervoor heb ik mijn hele leven gewerkt en mijn belasting betaald om in deze situatie met de gemeente te komen. net of je tegen een robot praat.

met vriendelijke groet,
rob martens