Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Av
Avionella - 07-07-2022 12:17:10
Huishouden & Energie

Hoe krijg ik de woningbouwvereniging om open ramen te plaatsen bij mij thuis

Vraag 1.
ik huur een eengezinswoning. van de hele beneden verdieping gaat er geen ramen open. in de woonkamer en in de slaapkamer beneden zitten er 2 flinter dunne rooster boven in het raam. het is erg warm in huis en geen ventilatie mogelijk. met koken ontstaat er altijd rookontwikkeling waardoor in met een open voordeur ook in de winter moet koken. met corona in de winter zijn wij allemaal ziek geworden. omdat er geen ventillatie in huis is. het is zo warm in huis, ik heb er vaak hoofdpijn van.
wat kan ik hierin ondernemen? ik ben al jaren hiermee bezig.
vraag2.
de huur van deze wonibg blijft stijgen. bij de aanname van deze woning werd mij toegezegd door de woonmakelaar toen, dat het een oude woning betreft dat tegen de maximum huurgrens zat. ik vroeg waarom dat niet word aangegeven in het huurcontract. deze meneer zei dat het hier om standaard brieven ging die zij hebben en dat ik me daar geen zorgen hoeft te maken.
op dat moment was ik in woning nood. ik ben teruggekeerd uit curacao, omdat ik door die kinderopvangtoeslag affaire was gevlucht.
ik zat met mijn zonen op straat en kon nergens heen, dus heb ik het huis met gebreken genomen.