Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Be
Beyos - 07-07-2022 17:44:58
Geldzaken & Recht

Pensioenen

De pensioenen zijn al 14 jaar niet geindexeerd, en dat geeft naar gelang  aantal pensioenjaren ca 30% oopkrachtverlies. en dat terwijl penioenvermogen vedreivoudigde tot bijna 2000 miljard euro. probleem is de gehanteerde rekenrente. terwijl rendement op pensioenvermogen over 30 jaar gemiddeld 7% per jaar is. 
gepensioneerden voelen zich bestolen.
er komt een nieuwe pensioenet, tenminste als 2e en 1e kamer daarmee instemmen. hopelijk niet want die nieuwe wet is rampalig voor alle pensioendeelnemers. het risico van de beleggingen wordt nu uitsluitend bij de pensioendeelnemers gelegd en bezwaar maken tegen de overgang naar het nieuwe stelsel wordt uitgesloten ...
inmiddels wordt de kritiek over het pensienbeleid steeds heftiger. kijk daarvoor bijvoorbeeld maar naar de tv-serie zwarte zwanen, warvan al 2 delen zijn uitgeoznden. volgende week het laatste deel  op npo 2. 

mijn vraag is of kassa ook eens aandacht wil geven aan dit onderwerp. aan de negatieve gevolgen van dit overheidbeleid