Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Maantje67 - 14-07-2022 13:54:45
Geldzaken & Recht

Verandering voorwaarden keuken woningbouw

In 2013 mocht ik mijn keuken van de woningbouwvereniging laten vervangen. met een basiskeuken bleef de huur gelijk, met een luxe keuken werd de meerprijs in de huur verwerkt. de voorwaarden waren destijds, dat je na 15 jaar recht had op een nieuwe, gelijkwaardige keuken. ik koos voor de luxe uitvoering. er werd een berekening op losgelaten en mijn huur ging met 72 euro per maand omhoog en doordat dat bedrag elk jaar ook verhoogd werd met de jaarlijkse huurverhoging, is dat bedrag nu hoger per maand. na 15 jaar zou ik (gemakshalve 72 euro/mnd aanhoudende) dan 12960 betaald hebben. ondertussen is de woningbouwvereniging gefuseerd en zijn er nieuwe voorwaarden gekomen, dat je pas na 20 jaar recht hebt op vervanging. 
het maandbedrag bij mij was gebaseerd en berekend op 15 jaar en ik moet dus 5 jaar langer die 72 euro meerkosten gaan betalen. dat is 4320 euro voor dezelfde keuken, waarbij de afschrijving na 15 jaar al op 0 stond. ik persoonlijk vind dat ik niets met de nieuwe voorwaarden te maken heb, want ik ben iets met ze aangegaan onder de toen geldende voorwaarden.  dus óf dat ik het recht behoud na 15 jaar vervanging, en anders dat ze het bedrag van 12960 maar moeten uitsmeren over 20 jaar ipv 15 jaar. moet er bij vermelden dat dat toen algemeen bekend was, dat was dé regel bij hun: keuken na 15 jaar, sanitair na 25 jaar, maar ik heb die termijn van 15 jaar niet zelf zwart op wit heb volgens mij. ik kan dat wel vinden, maar ja, hoe zit het jurisdisch? iemand enig idee? graag met argumenten als je vindt dat ik het verkeerd interpreteer.