Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Me
Mevrouw Theepot - 28-07-2022 18:39:11
Geldzaken & Recht

Werkgever wil van mij af maar doet moeilijk over opzegtermijn

ik ben al jaren werkzaam in het onderwijs (hbo) als docent en heb een contract voor onbepaalde tijd (bijna 5 jaar).
altijd positieve functionerings/beoordelingsgesprekken gehad, ik heb onderliggende stukken.
afgelopen schooljaar geen beoordelings/functioneringsgesprek gekregen.

tot mijn verrassing wil mijn werkgever van mij af, en heeft aangegeven dat ik mag solliciteren, of een vaststellingsovereenkomst kan krijgen. dat vso zouden wij na de zomervakantie bespreekbaar maken, ze zouden de details uitwerken en aan mij inzenden.
een functionerings/coachingstraject ziet men niet zitten.met elkaar doorgaan is wat deze werkgever betreft absoluut geen optie. dat is ook duidelijk uit de door hen opgemaakte verslagen over de gesprekken.

nu kan ik na de zomervakantie een andere functie krijgen, per 1 september, ook in het onderwijs, andere instelling. dat is vrij snel gegaan, al heb ik natuurlijk wel gewacht totdat ik zekerheid heb door middel van een nieuw contract.

in mijn cao heb ik een opzegtermijn van 3 maanden, wat betekent dat ik pas 1 november kan starten, echter, ik wil natuurlijk graag eerder starten per 1 september.
echter, als de werkgever vast zou houden aan die 3 maanden, gaat de baan niet door in september.

mijn advocaat zegt dat mijn werkgever mij aan die 3 maanden kan houden en dat een gang naar de rechter zinloos zal zijn.
klopt dit?
de werkgever is van mij af en ik heb gewoon een nieuwe baan per nieuw schooljaar.

enige punt is natuurlijk dat ze een nieuwe docent moeten zoeken, maar als ze van mij af willen, moe(s)ten ze dat toch wel.

het gaat mij dus puur om de vraag of de werkgever, die van mij af wil, mij nu kan tegenhouden.

als docent heb ik dus geen vakantiedagen over om in te zetten.

alvast dank.