Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Kassadegekste
Kassadegekste - 01-08-2022 10:21:42
Geldzaken & Recht

Wat mag mijn oude huurbaas inhouden op borg?

Hallo,

binnenkort ga ik in gesprek met mijn oude huurbaas over de borg die ik (nog steeds) van hem terug moet krijgen. ter duidelijkheid: ik heb vier jaar hier gewoond. ik voel de bui al hangen en verwacht dat hij een aantal dingen op mij gaat willen verhalen:

- oven/magnetron combi -> de draaiknop is versleten waardoor hij niet goed in te stellen is. hij doet het nog wel, alleen ben je je dus een ongeluk aan het draaien. dit is gewoon door normaal gebruik en slijt gekomen.
- schimmel aan de muur -> ik heb hem hier (telefonisch) over ingelicht. hij vroeg toentertijd aan mij of ik het een erg probleem vond. ik vond het maar een klein beetje schimmel, niets dat ik niet zelf met schimmelverwijderaar weg kan halen. maar eens per jaar komt het wel terug.
- kalkaanslag in de badkamer -> tja, dat gebruikt vanzelf toch?

goed. mag hij dat soort dingen van de borg inhouden? hoe wordt dat bedrag bepaald? kan ik het beste zelf met wat schimmelverwijderaar aan de slag gaan wanneer hij voorstelt professionele mensen in te huren en dat bedrag wil gaan inhouden? ik hoor het graag!