Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Fi
Fionaaaa - 14-08-2022 17:39:05
Geldzaken & Recht

Huurcontract: Hoofdbewoner overleden

hi iedereen,

ik heb wat hulp nodig. vorige maand is mijn moeder helaas overleden, dit was plotseling dus we hebben ons er niet op voorbereid.

mijn moeder was de hoofdhuurder van ons huis, haar naam stond als enige op het contract. 



ik heb contact gehad met de wooncorporatie en die geeft aan dat ik maximaal 6 maanden te tijd heb om te verhuizen. echter las ik op rijksoverheid dat wooncorporaties dit niet zomaar mogen doen, ze zouden dan of een tijdelijk huurcontract moeten aanbieden of helpen een nieuwe woning zoeken.


dit heb ik doorgegeven aan de wooncorporatie maar die vertelde mij dat wat er op de website van rijksoverheid staat niet verplicht is en dat ze uiteindelijk zelf de keuze mogen maken mbt hoe en wat.

ik vroeg me dus af of iemand hier misschien wat meer informatie over heeft. is het een verplichting voor wooncorporaties om te helpen wanneer de ouders zijn overleden of niet? 



zo wel? wat zouden mijn volgende stappen moeten zijn? juridisch advies opvragen etc

alvast bedankt!