Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Sa
Sandman12 - 18-08-2022 15:38:21
Vakantie & Reizen

Wat zijn de opnamekosten die de geldautomaat rekent in frankrijk?

Het is allang niet meer zo dat geld opnemen in eurogebied kostenloos is, zoals hier ergens te lezen is.
buitenlandse banken rekenen steeds hogere kosten voor het pinnen bij de bank zelf en vermelden deze lang niet altijd op het scherm (onaangename verrassing wanneer je thuiskomt van vakantie).

wat we nodig hebben is een overzicht per bank in de vakantielanden met de kosten die zij berekenen. dan kun je daar tenminste rekening mee houden.
ik heb het alvast aan mijn eigen nederlandse bank gevraagd om dit in kaart te brengen.
ze zeggen echter dat ze die kosten niet kunnen achterhalen, maar dat is natuurlijk niet waar.
ze krijgen elke dag honderduizenden berichten van geldopnames in het buitenland en daarop is exact te achterhalen welke kosten die buitenlandse banken in rekening hebben gebracht.

toen ik dit zo stelde deed de medewerkster van de bank alsof zij helemaal niet begreep waarover ik het had, nadat ze mij eerst vrij uitgebreid heel serieus te woord had gestaan. niet erg geloofwaardig van ing!

ik heb alvast 1 tip: de duitse sparkassen-banken (rode s met stip) rekenen nu zomaar 4,95 voor een  opname en vermelden dat gewoon niet op het scherm. ga dus naar een andere bank bei unsere nachbarn.