Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jacques09
jacques09 - 05-09-2022 15:45:35
Huishouden & Energie

Energie Hoe kan het dat wij het duurste land zijn van de eu en lev aan DE en be

Als je kijkt op internet zie je dat wij leveren aan duitsland en belgie en wij zelf hebben een duurder tarief? (waarschijnlijk door de belasting van 33 % dus  de staat verdiend lekker aan onze rekeningen dus 33% meer inkomsten? daarnaast gaat de hele elektrofikatie de mist in de huidige tarieven voor ev autos gaan dus ook mee omhoog zijn al stukken op web die zegen dat dus diesel weer voordeliger is ? hier bij ons ide diesel dus net zo duur als benzine? en de wegen belasting is 4 keer zo duur de overheid kan dit tempo dus niet bij benen echt een slechte zaak!
idem kan mij iemand vetellen de volgede uidaging:stel je neemt 1m3 gas die biedt je aan bij iemand die er warmte van maakt met een cv installatie
en je vergelijkt het zelfde de zelfde 1m3 daarvan word dus via een gas centrale electro van gemaakt dus verlies (rendement ??)
dan mak je van de kwh weer met een warmte pomp warmte dat geeft wel een gustige rendement maar dan toch nog wat is dan alles opgeteld de hele keten?
ik weet nl wel dat je met een 1m3 water dat je verwarmdt met gas tov elektro veel meer warmte over houd zie dit stukje:
http://www.olino.org/blog/nl/articles/2014/06/02/de-energiemeester-vertelt-wat-is-duurder-aardgas-of-elektriciteit/
graag reacties over hoe de hele keten in elkaar zit.
m v g jd