Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
fred_a - 05-10-2022 17:24:24
Huishouden & Energie

Tijdstip uitlezen slimme meter

Mijn meterstanden worden dagelijks geregistreerd. dat kan ik zien op het meterstandenoverzicht en ook op de display van de slimme meter. om de meterstanden van dag tot dag goed te kunnen vergelijken, is het nodig dat tussen de registraties steeds ongeveer 24 uur zit. m.a.w. dat de dagelijkse standen op ongeveer steeds hetzelfde tijdstip opgenomen en bewaard worden (totdat ze na enige tijd of soms zelfs pas na een paar dagen verzonden worden naar liander). dat verzenden kan vervolgens op elk tijdstip gebeuren, het kan zelfs zo zijn dat vanwege verbindingsproblemen de dagstanden van de hele week pas na die week verzonden worden, maar dat verandert de standen op zich niet.

maar klopt het inderdaad dat er een vast tijdstip voor het vastleggen van de standen gebruikt wordt? zo ja, welk tijdstip is dit dan? zo nee, hoe gaat het dan; hierbij is dus het nadeel dat er dan niet een vast interval tussen de afzonderlijke dagstanden zit. hopelijk weet iemand hoe dit zit.