Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

SaarvanOs
SaarvanOs - 11-10-2022 13:33:15
Vakantie & Reizen

Ben je bij reis annulering door ongeval verplicht een statement van dokter te geven?

Op 08/03/2022 hebben mijn partner en ik een vlucht geboekt naar barcelona via vliegtickets.nl om een vriend te bezoeken. de vertrekdatum zou zijn geweest 31/03/2022, maar helaas verongelukte mijn partner op 20/03/2022. hij heeft zijn enkel gebroken en zou zeker 3 tot 5 weken in het gips zitten. gelukkig haden wij een annuleringsverzekering erbij aangeschaft. na het ongeval hebben wij direct de reis geanuleerd en het formulier bij refundable.me ingevuld. na alle informatie die wij hebben (doktersafspraken, bezoeksamenvatting & decleratie bij de zorgverzekering) te hebben toegevoegd blijft refund teams vragen op een statement van de dokter. wij hebben dit aan de dokter gevraagd en die heeft gezegd dat het niet gebruikelijk is en dat ze het daarom ook niet doen. 
vliegtickets.nl kan/wilt ons ook niet verder helpen aangezien zij ons naar refunable.me sturen. toen de aanvraag net was gedaan kon ik namelijk altijd op mytrips op vliegtickets.nl zien dat de reis geannuleerd was en de aanvraag inbehandeling is. wanneer ik nu inlog en click op status van terugbetaling staat er dat onze reis niet geanuleerd is. 
na meerdere keren contact op te nemen, worden we er niet veel wijzer van. 
hierbij dus onze vraag, is het verplicht een doktersbriefje of medisch cerfiticaat te geven volgens de nederlandse wetgeving?
zo ja, hoe kan je hieraan komen als de dokter het niet wilt geven?