Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Eliza1959
Eliza1959 - 10-11-2022 19:38:22
Geldzaken & Recht

Zelf uitvaart regelen

sinds kort ben ik in mijn laatste levensfase belandt, minder dan 3 maanden. bij uitzichtloos en ondraaglijk lijden is met de huisarts overeengekomen, dat een door mijzelf aan te geven datum wordt bepaald voor afscheid. ik heb geen directe nabestaanden meer, ook geen bewindvoerder. 


nu ben ik dus druk doende om mijn eigen uitvaart te regelen. maar nu kom ik erachter dat, volgens de uitvaartonderneming waar ik een offerte heb gevraagd, ik zelf nooit de opdrachtgever kan en mag zijn voor mijn eigen uitvaart. dat is nu het hele punt, ik wil geen bemoeienis van derden, die, als opdrachtgever zijnde, na mijn overlijden mijn uitvaart kunnen wijzigen. is het niet zo, dat diegene die de uitvaart aanvraagd en ondertekend, ook de opdrachtgever is, in mijn geval ikzelf dus.
uw reacties zie ik graag tegemoet.