Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ro

Beko koelvriescombinatie stroomverbruik

Gezien de huidige energieprijzen heb ik alle apparaten in huis gecontroleerd op stroomverbruik. wat me opviel is dat de beko koelvriescombinatie behoorlijk stroom aan het verbruiken is. mijn beko koelvriescombinatie is 6 jaar oud. op het energielabel van beko staat dat deze combinatie een gemiddeld verbruik heeft van 370 kw per jaar. ik heb de stroommeter minimaal 7 dagen gebruikt op de combinatie en kom uit op een gemiddeld verbruik van 1100 kw per jaar. dit is aanzienlijk hoger dan het voorschreven gemiddelde. een lokale beko dealer heeft de combinatie gecheckt en samen met beko technische dienst een oplossing geboden. de printplaat (regelaar) is vervangen (€300) en hierdoor is het stroomverbruik van 1100 naar 850 kw gegaan. ook dit is naar mijn idee veel te veel. 
ik heb het idee dat de compressor teveel aanspringt, waardoor het stroomverbruik omhoog schiet.

inmiddels zijn we 6 weken verder en de lokale beko-dealer en asogem (support beko) kunnen geen oplossing bieden. ik heb contact gezocht met beko maar die geven totaal niet thuis. ze verwijzen me naar asogem, maar ook die komen niet met een oplossing.

dus als iemand een suggestie heeft, graag.