Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

F
F de Moor - 02-12-2022 12:13:02
Garantie & Verzekeringen

Bemiddeling van een ongeluk

teteringen, 2 december 2022


goedendag,


graag wil ik mijn beklagen over de afwikkeling tussen mijn verzekering unigarant van de anwb en mijzelf. ik heb zwaar het gevoel dat ik benadeeld wordt. graag wil ik de rede aangeven;


op 2 september 2022 reed ik op mijn elektrische fiets achter een autoambulance op de edisonweg in tilburg. ten hoogte van de kwikfit stopte deze vrachtwagen. ik wilde proberen de vrachtwagen te passeren, maar dat viel niet mee vanwege de geparkeerde auto’s.


na een aantal seconden hoorde ik een repeterend piepsignaal en gelijk zag ik de vrachtauto op mijn afkomen. omdat mijn elektrische fiets best zwaar is, kon ik de vrachtwagen niet meer ontwijken en werd letterlijk omver geduwd waardoor ik omviel en op de straat werd gekwakt. de snelheid was redelijk snel waardoor ik mij niet meer kon verplaatsen en de vrachtwagen reed letterlijk over mijn frame, met mijn been nog onder het frame.


op aanwijzing van een getuigen die luidkeels aan het zwaaien en roepen was, is de chauffeur gestopt en weer naar voren gereden. dat was mijn geluk!!


omdat ik was schaafwonden en pijn in mijn onderrug had, heb ik 112 verwittigd. politie en een ambulancebroeder zijn ter plaatse geweest. op advies van de politie heb ik mijn schade ook gemeld bij mijn verzekering v/d fiets, nl unigarant van de anwb. deze verzekering heeft de schade in behandeling genomen en heeft een expertise laten uitvoeren.


de conclusie was dat ik ruim 2000 euro zelf moest ophoesten om weer dezelfde fiets weer aan te schaffen. ik zou nl maar € 2200,- terugkrijgen. voor alle duidelijkheid, ik ben aangereden en de chauffeur zat fout. dat heeft hij zelf gezegd en is door de politie bevestigd. hij reed achteruit. verder is de fiets gloednieuw en was pas 3  maanden oud. nu zou ik hem maar moeten laten repareren was het antwoord van de verzekering! contact gehad met het bergingsbedrijf brs en deze hebben nog steeds niks gehoord van unigarant!


gebeld met de klachtenafdeling van unigarant en een klacht met dit verhaal ingediend. daarop werd toegegeven dat er een vergissing in het spel was en dat er was uitgegaan van eenzijdig incident. ben wederom gehoord en er was beloofd dat er een contra-expertise zou plaats vinden om de schade te verhalen bij de tegenpartij bergingsmaatschappij brs in tilburg.


we zijn nu 3 maanden verder en ik heb helemaal niet, geen fiets, geen geld, geen uitspraak, helemaal niets. heb regelmatig contact willen zoeken, maar wordt van het kasje naar de muur gestuurd!


graag zou ik mijn echt willen krijgen door mijn geld van aanschaf te krijgen zodat ik weer een fiets kan kopen die ik had voor het incident. ben nou gedwongen om te carpoolen of met de auto te reizen. dat mag toch niet de bedoeling zijn


verder heb ik schade opgelopen aan mijn mobiele telefoon, broek en fietshelm!


graag hoor ik van u de mogelijkheden die ik kan in gaan zetten



met vriendelijke groet


[naam- en adresgegevens verwijderd, red.]