Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Yasminn
Yasminn - 14-12-2022 02:03:14
Geldzaken & Recht

Valt dit onder leeftijdsdiscriminatie

Onlangs ben ik op sollicitatiegesprek geweest bij dustin te nijmegen. het gesprek verliep naar mijn gevoel zeer goed al werden er een paar onnodige vragen gesteld over mijn afkomst. 

nu heb ik dus het verlossende woord gekregen of ik er mag werken of niet. helaas hebben zij voor een andere kandidaat gekozen. uiteraard heb ik gevraagd wat de reden is. dit was het antwoord en ik citeer: "de andere kandidaat is ouder dan jij en past hierdoor beter in het team die al wat ouder is". dit vind ik achteraf zeer opmerkelijk. waarom zou je mij uberhaupt op gesprek uitnodigen als de keuze bepaalt wordt op leeftijd. ik ben overigens 30 jaar oud dus het is ook niet dat ik pas kom kijken op de werkvloer. nu ben ik benieuwd of dit onder leeftijdsdiscriminatie valt?

dustin.nl (voorheen centralpoint) is overigens een webshop voor zowel zakelijke als particuliere klanten die op zoek zijn naar it producten.