Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

na
nataliehhh - 22-01-2023 23:31:24
Geldzaken & Recht

Waarom geen recht op basisbeurs ookal heb ik geen studievertraging?

Ik ben nu 2 jaar bezig met een dubbele master. allebei de studies duren normaal 2 jaar, maar mijn universiteit (radboud) biedt een 3-jarig programma aan waarin je in één keer beide studies haalt. nu kwam ik er dit jaar achter dat ik volgend jaar geen recht heb op de basisbeurs, terwijl ik dacht dat ik dat wel zou krijgen omdat ik geen studievertraging heb opgelopen. het blijkt dat radboud dit dubbele master programma gewoon registreert als twee losse studies bij duo, en dus ziet duo het zo dat ik maar voor één van de twee studies recht heb op een prestatiebeurs (waar de basisbeurs onder valt) en dus krijg ik niets meer volgend jaar. ik heb contact opgenomen met een studiedecaan bij het radboud en die vertelde me dat hij dacht dat er vast weinig mensen waren die zouden denken dat ze recht hebben op 3 jaar prestatiebeurs en dat het dus ook zo zou blijven... oftewel, dat ik fout zat.
toen ik met de dubbele master begon werd er nergens aangegeven dat de financiering zo wordt geregeld binnen het programma, en ik vind daarom dat ik niet goed genoeg ben geïnformeerd over de situatie en geen goede keuze heb kunnen maken. ik vind het ook heel vreemd dat het op die manier wordt geregeld, want het stimuleert mensen niet echt om een dubbele master te gaan doen. dus: waarom heb ik eigenlijk geen recht op een basisbeurs volgend jaar?