Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

peter gras
peter gras - 29-03-2023 16:38:49
Geldzaken & Recht

Interbank rente compensatie PL

Goedenmiddag kassa,

ik zag in een van jullie programma's een item over interbank, met de door kifid gewonnen zaken over rentecompensatie van de interbank 
met hun wurgcontracten op persoonlijke leningen.
nu hebben wij ook een pl bij de kredietbank, al sinds 2008 betalen wij ( veel ) rente en maar een klein bedrag aan afbetaling.
de lening was in 2008 15000 euro en staat nu op zo'n 12000 euro wat nog terugbetaald moet worden.
onze maandelijkse afbetaling is 150,- euro waarvan het meeste rente, en zo;n 70 euro aflossing p maand.

de vraag is, zijn er voor ons ook mogelijkheden om compensatie aan te vragen , hebben wij recht op enige teruggave, en zo ja ...bij wie moeten we dan zijn, en hoe gaat zo'n procedure.
we zijn allebei boven de 50 en niet de allerstrerksten op het internet en met computers, maar al doende leert men, dus we staan open om alles ye leren.

kunnen jullie ons ( verder ) helpen met onze vraag, het is namelijk best wel veel rente wst we betaald hebben, tegen een veeel te hoog percentage, volgens ons.

alvast hartelijke dank voor jullie hulp, en wachten uw reactie af,

met vriendelijke groet,
edit redactie: naw-gegevens verwijderd