Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ca
Catweazel - 27-04-2023 19:42:55
Huishouden & Energie

Geen vermindering energiebelasting ivm 0 Kwh op jaarrekening

Deze week kreeg ik van essent de jaarrekening die loopt van 1 april tot 31 maart. normaal krijg ik elk jaar geld terug daar mijn zonnepanelen meer opleveren dan dat ik verbruik. vorige jaren kon ik nooit 0 kwh invullen en moest dit 1 kwh anders kon het systeem dit niet handelen. dit jaar kon het wel nadat ik had ingevuld dat ik al sinds 2016 zonnepanelen heb en essent dit al zo lang weet. wat schets mij verbazing nadat ik mijn meterstanden had doorgegeven dat ik moet bijbetalen. waar ik eerst 70 euro per maand betaalde en sinds vorig jaar april 120 p/m ik toch nog bij moet betalen. ik 0 kwh verbruik heb genoteerd en daar boven op 1477 kwh extra aan essent heb geleverd en mijn gas verbruik van 750 naar 540 is gegaan.

wat dan opvalt is dat essent het volgende aangeeft : het was in de verleden tijd mogelijk om voor een 0 kwh verbruik in aanmerking te komen voor het vermindering energiebelasting, maar de overheid heeft besloten om dit in berekening te nemen met een verbruik van minstens 1 kw verbruik. dus in plaatst van 0 kw was het 1kw verbruik geweest had je recht op het vermindering van 596,86. dus nu ik wel 0 kwh heb ingevuld krijg ik geen vermindering energiebelasting. dit is de wereld helemaal op zijn kop natuurlijk. wie weet of dit klopt? volgens mij krijgt elk gezin vermindering energiebelasting want ik heb gewoon energie (stroom) verbruikt

ook hebben ze niet die 1477 kwh die ik extra heb terug geleverd niet gecompenseerd. heb inmiddels meerdere chats met hun gehad maar krijg geen gehoor over dat zij fout zitten. zij hebben de stroom meterstand van vorig jaar gebruikt en dat willen ze niet snappen. 

wie weet hoeveel vermindering energiebelasting er vorig jaar was? ik zie verschillende bedragen op internet maar welke is de juiste?

wie kent of heeft dit ook op zijn jaarrekening dat als je 0 kwh invultt dat je dan niet in aanmerking komt van 596,86 ?