Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Th
Theo72 - 08-05-2023 12:28:05
Auto & Vervoer

Verkeerd rijbewijs afgegeven

Hallo,
ik heb in 2009 mijn motorrijbewijs gehaald. (ik was toen 37jaar) ik ben toen met mijn papieren naar het gemeentehuis gegaan en heb mijn motorrijbewijs laten bijschrijven.  in de eerse 2 jaar na het behalen van mijn motor rijbewijs heb ik 2 x bij 2 verschillende bedrijven een motor gehuurd (intruder m1800r ) en na drie jaar een eigen intruder m1800r gekocht.  toen ik twee jaar terug mijn rijbewijs naast die van iemand anders legde bleek dat er op mijn rijbewijs een andeere categorie was "aangekruist"  namelijk am. na wat zoeken op internet bleek dit mijn brom/snorfiets rijbewijs te zijn.  vervolgens contact gezocht met de gemeente, dit was idd fout.  het had categorie a moeten zijn.  als ik een rijverklaring regelde bij het rdw dan konden ze een nieuw rijbewijs voor mij afgeven.  en ik hoefde het nieuwe rijbewijs dan niet te betalen.
mailcontact gezocht met het rdw en utgelegt wat er was gebeurd en ze wilden geen rijverklaring afgeven omdat het langer dan 3 jaar gelden is. . vervolgens heeft de gemeente ook nog een mail gestuurd maar ze wilden geen rjverklaring uitschrijven. vervolgens heb ik gebleld met het rdw. ik kreeg een hele aardige mevrouw aan de lijnhet probleem uitgelegt en die vond het allemaal zo vreemd en sprak met mij af als de gemeente hun (het rdw)  een mail stuurde waarin de gemeente aangaf dat het "hun schuld"  zou het rdw een nieuwe rijverklaring maken.  vervolgens met de gemeente gebeld, die hebben het rdw een mail gestuurd en al snel daarop kreeg de gemeete de reactie dat het rdw geen nieuwe verklaring ging schrijven en dat de vrouwelijke colega dit niet had mogen toezeggen. ik moest mijn rijbewijs maar weer opnieuw gaan halen. 
vervolgens contact met de ombudsman  (den haag) gehad en die heeft ook voor mijn contact gezocht met het rdw het heeft bijna een jaar geduurd maar het rdw wil geen nieuwe rijverklaring schrijven.  ook hier de mededeling: meneer moet weer opnieuw zijn rijbewijs gaan halen. 

heeft iemand een tip wat ik nog zou kunnen doen??  ik sta bij het cbr gewoon te boek dat ik mijn motorijbeijs heb, ook zij konden zien dat mijn motorrijbeijs nooit bijgezet is op mijn rijbewijs.