Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

JMA2
JMA2 - 02-08-2023 23:12:19
Computers & Telefonie

Foto op datum sorteren.

Beste allemaal.
ik loop ergens tegenaan en ben me eigenlijk al de hele dag stuk aan het bijten.
situatie, ik heb voor iemand een pc opnieuw geïnstalleerd en helemaal schoongemaakt van binnen incl nieuwe koelpasta en dat was heel erg nodig.
nu staan er bijna 10.000 foto's op. ruim 6000 foto's kon ik met een exif programma mooi op datum sorteren. de andere foto's hebben geen exif file maar wel een datum waarop ze genomen zijn. de exif renamer ziet deze info dus niet en zegt daarom dat de foto's van vandaag zijn.
als ik een willekeurige foto pak staat er bijvoorbeeld date taken 12 03 2017 nu zoek ik dus een programma wat deze datum leest en omzet in een bestandsnaamzoals 2018-05-12-13h-12. ik had iets gevonden maar krijg het niet aan de praat.
iemand een idee welke software dit wel kan doen. dat er een paar foto's als zijnde onbekend overblijvend is geen punt maar bijna 4000  stuks is toch wel veel.
misschien goed om te melden dat het om een windows 11 pc gaat