Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

atlas1302
atlas1302 - 23-08-2023 13:43:40
Geldzaken & Recht

Afwikkeling testament

Afwikkeling testament is doorgezet naar een beursnotaris, i.v.m. overlijden van mijn moeder. deze notaris stelt vast:ik zie dat in de e-mail van veritas staat dat u onterfd bent. dat is echter niet helemaal juist. u bent in de legitieme gesteld zoals dat vóór 2003 vaak voorkwam. vanaf 2003 gebruiken we eigenlijk veel meer de daadwerkelijke onterving in testamenten.

ook:het verschil zit hem er in, dat door de in de legitiemestelling u erfgenaam bent en blijft van de helft van de nalatenschap van uw moeder. met andere woorden: de nalatenschap van uw moeder kan alleen maar worden afgewikkeld als u 'meedoet'.

maar ik wil helemaal niet meedoen want daar zitten ook onkosten aanvast, griffierkosten, notariskosten en tekenen van stukken in nederland.

wat gebeurd er nu als ik het gewoon laat zoals het is, heb er helemaal geen zin in om op kosten gejaagd te worden waar ik niet om heb gevraagd?