Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Hayes96
Hayes96 - 29-08-2023 21:32:01
Geldzaken & Recht

Logés van mijn medebewoner

Hi allen,

samen met 4 anderen huur ik een woning. we hebben ieder onze eigen kamer, maar delen het toilet, badkamer en keuken. wij staan alle 5 ingeschreven bij de gemeente, en hebben ieder een individueel huurcontract op eigen naam. 

nu speelt het volgende: recentelijk is er een wisseling van huurders geweest, en is een nieuwe man bij ons komen wonen. hij heeft echter al 3 van de 4 weken zijn echtgenote over de vloer, en sinds 2 weken slaapt er ook een andere man van wie ik de relatie tot hen niet ken. in plaats van 5 bewoners, zijn er nu dus indirect 7 bewoners. deze twee logés zijn niet ingeschreven op dit adres, en hebben ook geen huurcontract. 

ze spreken geen nl of engels, dus communicatie is onmogelijk. 

ik heb mijn huurbazin ingelicht, en die heeft middels een vertolker vernomen dat de man beweert dat zijn vrouw ook een woning heeft in den haag omdat ze daar werkt. over de andere man tot dusver geen toelichting. mijn huurbazin vindt het prima zo.

ik echter niet... in de praktijk zijn de logés onafgebroken hier. er is geen verdeelsleutel in de servicekosten. dit heb ik een keer proberen te regelen maar de gerechtelijke kosten werden te hoog en dus heb ik niet doorgezet. nu douchen die 2 logés hier wel, koken hier, draaien hun wasjes hier, etc. ik vind het helemaal niet ok dat ik moet meebetalen aan die kosten. zij betalen het in elk geval niet. de kosten gaan nog steeds gedeeld door 5. 

ook qua hygiëne vind ik het een ding. we delen al met 5 man 1 toilet, maar nu dus met 7. wettelijk moet er per 5 bewoners minstens één toilet zijn maar ja, ze staan niet op het contract dus zijn officieel geen bewoners. 

ik voel me gewoon niet prettig meer in mijn eigen huis op deze manier en de huurbazin is niet voor reden vatbaar... weet iemand waar ik wettelijk gezien nu op kan leunen? of ben ik maar gewoon de sjaak en moet ik dit accepteren?