Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Md
MdHA - 30-08-2023 12:11:14
Voeding & Gezondheid

Nalatigheid fokker

dag,

in 2021 heb ik een puppy gekocht. vader en moeder hebben een stamboom en zijn gezond, zo vertelde de fokker, tevens eigenaar van de teef.
met 10 maanden foto's laten maken: groeipijn.
nu, 2 jaar later blijkt mijn puppy allerlei aandoeningen te hebben (ed, spondyolose, forse artrose) naar aanleiding van preventieve foto's tbv de hondensport. omdat ik de stamboom van moeder ook nog steeds niet had ontvangen na meermaals aandringen, opnieuw een bericht gedaan naar de fokker met dit nieuws.

nu blijkt de teef kort geleden overleden. ze zijn de papieren al langere tijd kwijt, ze heeft een puppyenting gehad maar is daarna nooit naar de dierenarts geweest en daarom zou er ook nergens een chipnummer te achterhalen zijn.

het verhaal geeft een vervelende bijsmaak.
niet alleen heb ik het idee dat de fokker belangrijke informatie niet heeft gedeeld (én ik heb er nooit bij na gedacht om te moeten vragen of ze jaarlijks door een dierenarts gezien wordt), ik heb ook het gevoel dat hij heeft gelogen over de stamboom en mogelijk de gezondheid van de teef (zichtbaar konden wij niets zien).
mijn hond zal uiteindelijk (veel) korter leven en als gevolg van de aandoeningen zal ik vroeg of laat een keuze moeten maken hem te laten gaan.
behandeling of operatie is niet meer mogelijk. 
graag wil ik weten of er vergelijkbare verhalen zijn en welke stappen hiervoor genomen zijn.
(1) is een schadevergoeding bijvoorbeeld mogelijk? 
(2) acties richting de dierenarts die de echo's heeft afgenomen bij de teef en de puppy's heeft gechipt?
(3) diagnose groeipijn die achteraf gezien toch ed/ artrose is geweest waarbij de dierenarts een verkeerde inschatting heeft gemaakt?

mijn hond gaat niet terug naar de fokker, en krijgt ondersteunende middelen en behandeling voor een zo pijnvrij mogelijk leven.
het voelt echter als onrecht en alsof de dierenarts nalatig is geweest, evenals de fokker. hier wil ik graag wat mee als dit mogelijk is.