Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ta
Tanja Brakels - 18-11-2023 21:12:59
Winkels & Webshops

Publiek voor schut gezet als vermeende winkeldief bij Poiesz Supermarkt

Op maandag 16 oktober j.l was ik rond 16:45 bij poiesz in duinterpen sneek. ik was daar met mijn 2 kinderen. ondertussen wordt ik gebeld door mijn man die moest overwerken. tijdens dat gesprek blijkt mijn dochter (4 jaar) een pakje bifi- worstjes stiekem in mijn schoudertas te stoppen, die ze eerder van mij moest terug leggen. ik was aan het bellen en het was druk in de winkel, dus niks in de gaten :( 
wie dat wel in de gaten hadden waren de vakkenvullende pubers op dat moment, die door hun oortje aan al het personeel doorgeven dat ik een winkeldief ben. ze hadden me, blijkt achteraf, allemaal op de korrel. gingen het gangpad blokkeren en keken me vreemd aan. 
eenmaal bij de kassa stoof de 'leidinggevende' van dat moment zijn kantoor uit. het stoom kwam nog net niet uit zijn oren.. hij had te horen gekregen dat mijn dochter iets in mijn tas had gestopt en of ik dat even wilde afrekenen. ik dacht: wat??? dus ik maak mijn tas open en ja hoor daar zitten die worstjes in! ik had net voor €30,- afgerekend. hij keek mij kwaad aan en bleef maar herhalen dat ik moest afrekenen. 
op zo'n tijdstip is het druk in de winkel en ik voelde iedereen mij aanstaren. ik schaamde me kapot...  ik zei dat ik de worstjes niet hoefde maar ik kreeg nog een preek erachteraan. 
dit is niet de manier, zelf heb ik ook bijna 20 jaar in de detailhandel gewerkt en dit is erg onprofessioneel 'aangepakt' 
de jonge knaap dacht mij even in de kraag te vatten en heeft mij onterecht publiek voor joker gezet ten overstaan van een hoop klanten. 

wat dacht je? dat ik mijn dochter van 4 de instructie geef om stiekem dingen in mijn tas te stoppen ofzo?? belachelijk! je had me even apart kunnen aanspreken, op een normale manier. 

volgende dag heb ik de klantenservice gebeld en die zou een melding neerleggen. ik heb gevraagd teruggebeld te worden door de echte bedrijfsleider van het filiaal en niet zijn hulpje. de mevrouw vertelde dat haar dochter ook wel eens zoiets had gedaan en er een alarm was afgegaan. ze zei ja dan schaam je je kapot. ik antwoordde: maar toen bent u toch ook niet publiekelijk voor schut gezet?? het klopt gewoon niet. 

ik ben inderdaad 1x terug gebeld, niet door de bedrijfsleider maar door die jongen... hij wilde het even hebben over het 'akkefietje' van laatst... goh ik voel niet echt dat hij begrijpt wat voor impact dit op mij heeft gehad op dat moment. het paste me niet want ik was aan het werk dus hij zou de volgende dag weer contact opnemen. nu een maand later nog geen verdere reactie en sindsdien ben ik samen met vele anderen daar nooit meer geweest. 

dit siert jullie winkel totaal niet!