Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

atlas1302
atlas1302 - 22-12-2023 10:42:57
Geldzaken & Recht

Scam waarscuwing

Eindelijk dan toch een keer gelukt, ik had wel twijfels maar omdat de onderneming geriegistreerd staat bij een grote bank in afrika, dacht ik dat er weing fout kon gaan. en ja de wesite ziet er leuk uit maar op z'n afrikaans dacht ik zo maar. ik dacht eigenlijk ook, afrika vlakbij caboverde, dat is lekker dichtbij en de vrachtkosten zullen niet hoog zijn. ook inklaringen zullen meevallen.
echter, dan moeten ze het wel opsturen natuurlijk.

ok, mijn stomme pech het is jammer.

maar mijn vraag,? hoe kan een bank nu een niet bestaand bedrijf een rekeningnummer geven, zelfs een bedrijfsrekening. dus de bank wordt ook opgelicht en werkt eigenlijk mee met oplichting, ja toch? banken zijn banken, over heel de wereld een uniform beleid toch, ik neem aan dat het niet anders is als bij een abn of zo. daar kom je niet binnen voordat je helemaal gescreend bent.

iemand een idee hoe dat dan toch gelukt is?, en is de kans groot of klein, om deze oplichters te kunnen achter halen door de bank? ik heb ic3 erachter gezet, dat is zo`n beetje de top van oplichting bestrijding over heel de wereld, dus ook nederland!

atiku global trading (pty) ltd