Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

va
vandalisme47 - 12-01-2024 11:37:30
Huishouden & Energie

Moet verhuurder verfschade aan woning door vandalisme herstellen?

Beste forumleden,

onlangs is de gevel van de woning beschadigd door vandalisme. de buitenmuur is besmeurd met dikke, gekleurde verf. het betreft een pand dat is opgesplitst en waarvan verschillende vertrekken / etages door meerdere huishoudens worden bewoond. de bewoners huren allemaal bij dezelfde eigenaar.

de omvang van de verfschade is van zo'n aard dat het de aandacht trekt van veel passanten, en dat is uitsluitend negatieve aandacht. de verfvlekken zorgen namelijk voor een armoedige, vervallen, verloederde uitstraling. 

het betreft een particuliere huurwoning waar flink voor wordt betaald, en dus is de vraag: is het de verantwoordelijkheid van de verhuurder om deze schade aan het pand te laten herstellen? valt dit soort schade onder de verantwoordelijkheid die de verhuurder heeft met betrekking tot het garanderen van woongenot, net zoals het verhelpen van lekkages, vochtige ruimtes of iets als een gebroken ruit? wie heeft advies of weet raad?