Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

es
esangers - 29-01-2024 15:02:19
Voeding & Gezondheid

Verbruiksbelasting en accijns op bronwater?

Ik koop altijd bij de ah flessen bronwater met citroensmaak en betaalde hiervoor € 0,67. nu kosten deze flessen bronwater € 0,95! ik heb hierover gechat met de klantenservice van ah en zij geven aan dat dit accijns en verbruiksbelasting is. maar als je op internet kijkt bij de rijksoverheid zie je dat dit  niet voor mineraalwater geldt. dit wordt zelfs afgeschaft. ik denk dat ik goed bezig ben met gezond eten en drinken, maar ik kan deze prijsverhoging op bronwater niet begrijpen. er zitten geen suikers in. de overheid wil dat consumenten voor gezondere producten kiezen maar wat moet ik dan nu nog kiezen? kraanwater? en als we dit met zijn allen gebruiken wordt  dan de prijs van het kraanwater ook verhoogd? 
wanneer is iets dan een frisdrank en wanneer een mineraalwater/bronwater? 
verder begrijp ik ook niet dat bv. chocolademelk niet belast wordt met accijns en verbruikstbelasting terwijl hier veel suikers en vetten in zitten. een bijzondere manier om mensen gezonder te laten kiezen.