Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

SS
SStavrij - 31-01-2024 16:02:43
Geldzaken & Recht

Ben ik deze contributie verschuldigd?

ik ben in september 2020 lid geworden van een studentenvereniging. ik heb maandelijks per automatische incasso altijd voldaan aan de betalingsverplichtingen, maar heb onlangs mijn lidmaatschap opgezegd.

vanaf eind december 2021 ben ik verhuisd naar amsterdam (vereniging bevindt zich in leiden) en heb ik nauwelijks gebruik gemaakt van mijn lidmaatschap. sinds mei 2023, ben ik verhuisd naar eindhoven, en sindsdien heb ik helemaal geen gebruik meer gemaakt van mijn lidmaatschap, ik ben niet aanwezig geweest op de vereniging o.i.d.

verder;
er zijn een aantal kosten geïncasseerd in de loop van de jaren, voor diensten/producten die ik niet heb verbruikt/ontvangen, bijvoorbeeld;
- een kledingstuk (van vereniging)
 heb destijds een mail gestuurd dat ik dit niet heb ontvangen, is niet op gereageerd, wel zijn de kosten hiervan afgeschreven
- producten besteld via de sporttak van de vereniging
- zelf deze producten besteld, echter was het ophaalmoment via een instagram storie aangekondigd. heb dit gemist. heb ze gecontacteerd dat ik mijn spullen alsnog graag wilde ontvangen, hierop is gezegd dat ik dan maar aanwezig had moeten zijn op het ophaalmoment, en dat ze nu niks meer voor mij konden doen. gaat over ongv. 17 euro. niet ontvangen producten - wel betaald. zelfde geldt voor een trui van ongv. 32,50 eur.
- een feest is georganiseerd, in de net aan deze voorafgaande alv is bepaald dat er gebruik zou worden gemaakt van 'open tap', dus alle kosten van die avond aan drankconsumpties werd verdeeld over alle leden. in de alv was bepaald dat afmelden voor dit feest niet mogelijk was. ik heb bezwaar gemaakt doordat ik niet op dit feest kon zijn door verplichtingen van werk, en dat ik niet wilde opdraaien voor de drankconsumptie van anderen. mijn bezwaar is geweigerd en er is destijds ongeveer 40 euro afgeschreven voor drankgebruik van anderen.
- plastic beker toeslag. op de vereniging wordt gebruik gemaakt van plastic hard-cups, hiervoor innen ze sinds een tijdje maandelijks een bedrag van 4,50. ik heb nu al 5*4,50 eur betaald, maar ben in die tijd 0 keer op de vereniging geweest en heb 0 keer gebruik gemaakt van deze plastic bekers.

nu is mijn vraag;
ik heb mijn lidmaatschap onlangs opgezegd, en zij vinden dat ik nog 65 euro contributie verschuldigd ben. deze contributie is van afgelopen 6 maanden. (waarin ik dus niet aanwezig ben geweest) ik heb deze niet betaald, door de in mijn ogen onterechte geincasseerde kosten van afgelopen jaren. telkens als ik bezwaar maakte werd er niet thuisgegeven of mijn bezwaar door hen 'ongegrond' verklaard. inmiddels is er een boete van 15 euro overheen gekomen. mijn vraag; ben ik deze kosten nog verschuldigd na alle onterechte incasseringen van de vereniging of ben ik deze niet verschuldigd?

alvast dank.