Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

RH
RHM5 - 01-02-2024 13:17:51
Huishouden & Energie

Jaarafrekening Vattenfall stuk hoger dan verwacht nav termijnbedragadvies

in september 2023 hebben wij op verzoek van vattenfall onze meterstand doorgegeven, waarop we het advies kregen om een stuk minder per maand te betalen. wij zijn hier niet op ingegaan, met de verwachting dat we met de jaarafrekening januari een paar honderd euro zouden terugkrijgen. dit bedrag viel uiteindelijk tegen, we kregen minder dan 100 euro terug. 

bij het nagaan van het gas- en stroomverbruik in de laatste maanden versus de maanden voor september, hebben we gemiddeld per maand maar 15% en 16% meer verbruik gehad, terwijl de stroomtarieven juist omlaag zijn gegaan - dit viel dus niet helemaal te rijmen met het advies in september. 

bij contact met vattenfall kreeg ik te horen dat er door een fout in het termijnbedragadvies in september te lage waarden zijn doorgegeven. op het internet kan ik inderdaad een bericht van rtl nieuws terugvinden van september dat er een fout was gemaakt in het termijnbedragadvies van vattenfall in september. op mijn vraag waarom dat niet meteen is doorgegeven dat er een fout is gemaakt, omdat je hier toch je keuzes op aanpast, is de medewerker lang navraag gaan doen en kwam terug met het bericht dat het eigenlijk niet een echte 'storing' was en dat deze fout alleen om slimme meters ging, niet om oudere meters zoals de onze. daarna kon de medewerker echter niet uitleggen waarom het termijnadvies niet aansloot op de jaarafrekening. 

ik houd hier toch het gevoel aan over dat er iets niet klopt. in het bericht van rtl nieuws lees ik dat er maar 60 mensen waren die het termijnbedrag omlaag hadden gezet na het advies en dat deze mensen waren gecontacteerd. als dit een fout op systeemniveau was zouden het niet meer mensen zijn? en zelfs dan, waarom zijn niet ook de mensen gecontacteerd bij wie een foute berekening is gemaakt, maar die het termijnbedrag niet omlaag hebben gesteld? ik ben benieuwd of andere mensen ook een mismatch hebben tussen het advies in september en de uiteindelijke jaarafrekening?