Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Am
Amherst - 02-02-2024 08:39:02
Geldzaken & Recht

Vermoeden diefstal pakketbezorger

wat ik gisteren heb meegemaakt.... een goed in duitsland van een particuliere verkoper gekocht, hoog vertrouwensniveau, veel recensies en perfect contact. naam, toenaam en adres zijn bekend. dus, besteld met verzekering en handtekening voor aflevering. 



levering via dhl liep in eerste instantie goed. gezien ik de dag ervoor een soortgelijk product heb besteld met zelfde voorwaarde en een hogere waarde en dit perfect binnenkwam geen reden tot paniek. ik krijg op de dag van levering, gisteren dus, netjes een melding "binnen 15min is de bezorger bij je". en inderdaad, gezien ik thuis werk, aan het eind van onze zeer lange oprijlaan (200m) zie ik een dhl bus stoppen bij onze brievenbus en de bezorger er wat in doen. dat is gek? ik moet tekenen voor mijn kostbare pakket! ik film de al wegrijdende bestelbus en loop naar onze brievenbus. wat ik daar aantref; een open gesneden (!) pakket zonder inhoud. hoe dan? contact opgenomen met verzender, die heeft foto's aangeleverd van hoe het pakket er uit zag alvorens versturen. inclusief inhoud!



wie sorteert en levert er een leeg, opengesneden pakket af, en er vervolgens als bezorger zelf een handtekening op te vervalsen? dit stinkt aan alle kanten. vervolgens ben ik naar het dichtstbijzijnde dhl depot gereden en hier mijn beklag gedaan. tot verbazing! de eigenaar van het depot 'herkende' mijn pakket.  ze willen geen camera beelden overhandigen van de sortering van het pakket. de bezorger gesproken en al trillend op haar benen gaf ze aan 'een dicht pakket' af te hebben geleverd. ze had 'niets in de gaten' en 'vond het al raar dat het pakket zo weinig woog'. vermoedens zijn erg vervelend, maar dit slaat alles. 



wat moet ik hier in in hemelsnaam mee aan? kan ik hiervoor aangifte doen?