Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
martinaa - 28-02-2024 10:24:53
Geldzaken & Recht

Gezamenlijke rekeningen

hallo,

graag wil ik jullie iets vragen en ik hoop dat er mensen zijn die de antwoorden weten.


als mensen getrouwd zijn met uitsluiting van elke gemeenschap van goederen door huwelijkse voorwaarden, worden hun persoonlijke bankrekeningen uitgesloten van de gemeenschap van goederen. wat gebeurt er met de gezamenlijke rekeningen die op naam van beide partners staan? 

-als u getrouwd bent met uitsluiting van gemeenschap van goederen, betekent dit dan dat uw gezamenlijke rekening ook is uitgesloten van de gemeenschap van goederen of valt deze nog steeds in de gemeenschap van goederen omdat de namen van beide echtgenoten op de rekening staan?


-als de gezamenlijke rekening nog steeds in gemeenschap van goederen valt, hebben beide echtgenoten dan evenveel recht om het saldo op hun gezamenlijke rekening te gebruiken?


bij voorbaat dank voor uw hulp.


 


met vriendelijke groeten.