Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

MM
MM00 - 04-03-2024 15:00:40
Huishouden & Energie

Oneerlijke tarieven door Liander voor verplaatsen meterkast

ik wil graag een situatie onder de aandacht brengen die velen van ons mogelijk raken, maar waar weinig over gesproken wordt: de exorbitante kosten voor het verplaatsen van meterkasten door netbeheerders, specifiek liander in mijn geval.


in leeuwarden, waar liander de netbeheer is voor gas en elektra, ben ik geconfronteerd met kosten van €1.452,13 voor het verplaatsen van de elektra-aansluiting en €1.628,93 voor de gasaansluiting, wat neerkomt op een totaal van €3.081,06. na vergelijking met enexis voor precies dezelfde werkzaamheden, bleek dat ik daar slechts de helft zou betalen. dit grote verschil in kosten, zonder de vrijheid om van netbeheerder te wisselen plaatst ons in een moeilijke situatie.


deze kostenverschillen lijken buiten alle proporties, vooral gezien het feit dat we als consumenten geen keuze hebben in netbeheerder. het roept vragen op over de rechtvaardiging van dergelijke prijzen en het gebrek aan transparantie en keuzevrijheid binnen de nederlandse energiemarkt. het is essentieel dat we als consumenten eerlijke prijzen betalen en niet benadeeld worden door de monopoliepositie van netbeheerders.


jullie inbreng, ervaringen en suggesties zijn zeer welkom.