Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ch
ChantalSel - 21-03-2024 11:32:01
Vrije tijd & Tuin

Privacy kwestie tuin

Beste lezers,

wij hebben een kwestie waar we momenteel (nog) niet aan uitkomen met onze buren. 

wij hebben een nieuwbouwwoning gekocht en wonen hier sinds afgelopen zomer.  vanuit het project is destijds beslist dat er geen schuttingen geplaatst mogen worden op de erfacheiding maar dat deze groen moeten zijn. om deze reden hebben we gezamenlijk vanuit het project ervoor gekozen om een stalen hekwerk op de erfafscheidingen te plaatsen zodat we hier allen aan eigen zijde (groene) beplanting/ een haag tegenaan kunnen plaatsen.

alle aangrenzende buren hebben inmiddels hun tuin aangelegd, zo ook wijzelf. echter heeft 1 van onze buren er voor gekozen om niets te plaatsen tegen het stalen hekwerk. deze beslissingen hebben zij genomen met de weet dat wij een groene haag zouden gaan plaatsen en het voor hun aanzicht hiermee al groen zou zijn. deze haag hebben wij inmiddels ook geplaatst maar moet minimaal nog een seizoen of 2 volledig dichtgroeien. hierdoor hebben wij aan deze kant momenteel weinig tot geen privacy. (niet alleen vanuit de buren, maar ook vanaf de straatkant zitten we in de loer.) je kijkt immers zo door het hekwerk heen. dat vinden wij niet fijn, en belemmert ons in de (gevoelsmatige) vrijheid om bijvoorbeeld in je bikini te zitten met mooi weer. 

om dit op te lossen hebben we eerder een privacydoek geplaatst. deze was over het gehele hekwerk bevestigd, maar ving te veel wind, waardoor er spanning op het hekwerk kwam te staan. nu hebben we een tijdelijk balkon-privacy doek over de gehele zijde geplaatst van een meter breed. dit vangt minder wind en hangt uitsluitend aan de bovenzijde vast. echter spraken onze buren ons er op aan dat ze dit niet mooi vinden en hier niet tegen aan willen kijken.

zij willen geen haag, planten of bomen plaatsen, een keuze waar wij iets van kunnen vinden, maar uiteraard hun goed recht is. voor ons is een stukje privacy belangrijk. we hebben ons de afgelopen maanden suf gezocht naar oplossingen die geen wind vangen, maar blijken nu een soort van uitgespeeld/optie-loos om dit probleem op te kunnen lossen. we willen graag rekening houden met onze buren en hun aanzicht, maar willen niet onze privacy inleveren. 

wie o wie kan ons helpen met hoe hiermee om te gaan / weet wellicht een andere passende optie aan te dragen? goed om te weten is dat we beide eigenaar zijn van het hekwerk.

groeten en dank bij voorbaat.

*** bijgevoegd een impressie van het type hekwerk ***