Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ki
kimberley23 - 11-05-2005 14:53:54
Geldzaken & Recht

Executoriale verkoop na beslaglegging

beste mensen,


ik ben op deze site om mijn ouders te helpen zover dat nog kan. mijn ouders hebben een schuld van 50000 euro waarvoor er inmiddels beslag is gelegd op de inboedel.


zij hebben tot twee keer toe schuldsanering aangevraagd en dat is ook in het hoger beroep afgewezen. in maart 2004 is er al beslag gelegd op de inboedel en auto en nu het hoger beroep van de schuldsanering ook is afgewezen is er door de deurwaarder aangekondigd dat zij 9 juni een openbare verkoop gaan doen.


nu heb ik hel internet al afgezocht naar bepaalde voorwaarden die hiervoor staan. wij zouden namelijk graag willen weten wat ze wel en wat ze niet mogen verkopen. ik kan alleen nergens iets vinden waar ik wijzer van wordt.


ik hoop dan ook dat iemand mij hier meer over kan vertellen.


nu is er nog een probleem. voor een half jaar geleden ging het deurwaarderskantoor akkoord met een afbetalingsregeling van 200 euro per maand. daar zijn mijn ouders toen niet op ingegaan omdat ze bezig waren met een schuldsanering. nu deze tot 2 keer aan toe is afgewezen, wil de deurwaarder niet meer akkoord gaan met 200 euro in de maand. er is namelijk ook beslag gelegd op het inkomen van 180 euro samen.


zijn ze verplicht om een afbetalingsregeling te accepteren die ze zelf al eerder hebben voorgesteld?


kunnen wij de verkoop nog op een andere manier voorkomen?


ik hoop echt dat er iemand is die mij hier meer over kan vertellen want de advocaat worden we ook niet veel wijzer van.


alvast bedankt.


kimberley