Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
dizzynl - 26-07-2005 17:56:18
Auto & Vervoer

Snelheidsmeter / dagteller

ik ben in het bezit van een golf type 5 hageltje nieuw.


wagen zelf bevalt prima alleen vertrouw ik de snelheidsmeter niet. ik heb standaard maar willen eronder en voor het overige niets bijzonders. mijn gevoel zegt dat de meter ruim te veel aangeeft.


ik heb al contact met de dealer gehad die zij dat hij best op de testbank ( alleen is er pas over een paar weken plaats)  mag maar een goede om de boel in de gaten te houden is de dagteller, indien deze tot de afgelegde afstand niet een al te groot verschil kent ( hij had het over 1% van het gemiddelde wat verschillende routeplenners aangeven) dan is de aangegeven snelheid ook correct. op een traject van 82.4 kilometer ( gemiddelde van routenet, anwb, mijn navigatieunit én map24) had ik totaal 83.1 kilometer inclusief het uitrijden van een groot parkeergarage en het inparken en al...kortom mijn inziens ruim binnen de gegeven marges dacht ik zo.


klopt de theorie van de dealer, in het kort dat de dagteller en/of snelheidsmeter compleet afhankelijk van elkaar zijn of worden deze op verschillende manieren gevoed.


ik heb deze vraag al bij enkele dealers neergelegd, maar tot op heden geen eenduidig antwoord


wie weet raad ?