Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sa
sanroes - 22-08-2005 12:58:13
Computers & Telefonie

Harde schijf werkt niet meer

beste experts,


sinds vorige week doet mijn computer helemaal niks meer. als ik hem aanzet dan gebeurt er niets. normaal ga je via een compaq scherm naar het startscherm van windows 98. het beeldscherm wordt al niet eens meer aangestuurd door de bios, dus er is iets goed mis. de pc stopt dus al voordat er informatie uit de bios is gehaald. het opstarten met een opstartdiskette heeft dus geen zin.


nu heb ik nog een pc (xp). ik heb vervolgens de harde schijf overgeplaatst nadat ik deze tot slave had veranderd. vervolgens ziet xp wel de nieuwe hd, maar ik kan hem vervolgens niet openen. er wordt mij gevraagd of ik de schijf wil formatteren, maar dat is niet de bedoeling want dan ben ik alsnog alle gegevens kwijt.


hoe kan ik dit probleem het beste aanpakken. waarschijnlijk is de harde schijf kapot, want anders zou xp hem wel kunnen lezen. is er software op de markt die een ongeformateerde schijf kan lezen en evt op fouten kan controleren?


dit zou handig zijn want anders ben ik een heleboel data kwijt.   alvast bedankt voor het antwoord!


met vriendelijke groet,


sander