Terug naar het profiel
Antwoorden gegeven door: evrens
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Sep 5, 2022 om 22:57Budget Energie: maandelijkse saldering !Ik zou bezwaar aantekenen bij Budget, en als ze daar niet in mee gaan naar de rechter stappen.
Salderen gebeurt op basis van je facturering, zo staat het ook in de wet:
Voor afnemers als bedoeld in artikel 95a, eerste lid, die duurzame elektriciteit invoeden op het net, berekent de leverancier het verbruik ten behoeve van de facturering en inning van de leveringskosten door de aan het net onttrokken elektriciteit te verminderen met de op het net ingevoede elektriciteit, waarbij de vermindering maximaal de hoeveelheid aan het net onttrokken elektriciteit bedraagt.
Sleutelwoord hierbij is "Ten Behoeve van de facturering".
Dus pas bij het opmaken van de factuur, waar dus verbruik en kosten op staan, mag cq. moet er gesaldeerd worden.
Een voorschotfactuur is geen factuur die op basis van werkelijk verbruik wordt opgesteld, maar is een termijnfactuur vooruitlopend op de uiteindelijke factuur waar je verbruik ook op staat.
Alleen als Budget Energie ook af stapt van het maandelijkse voorschot, en je elke maand een volledige factuur stuurt die gebaseerd is op je daadwerkelijke verbruik van die maand, zowel voor electra als voor gas, dan mag ze per maand salderen. Maar anders alleen op basis van de jaarafrekening. -
Sep 5, 2022 om 22:50Budget energie meterstanden verhoogdIk ben bang dat je toch ergens een fout hebt gemaakt. Een jaarverbruik van 27 m3 gas en 347 kwh stroom is namelijk niet realistisch, of het moet voor een niet verwarmde garage zijn.
Dat je gasmeter wellicht op 27m3 staat, en je stroommeter op 347kwh, wil niet zeggen dat dit ook je jaarverbruik is geweest. Wellicht zijn recent de meters vervangen ? Misschien kan je op de vorige jaarafrekening kijken wat de stand vorig jaar was, en dan vergelijken met de stand nu. Ik denk dat je aardig in de richting komt van wat je leverancier je in rekening brengt.
Als je toch denkt dat het niet klopt, dan moet je leverancier een gedetailleerde rekening sturen, waar begin en eindstand van je meters op staan, plus hoe ze aan die standen komen (uitlezen slimme meter, opname door netbeheerder, opgave klant). Let wel, elke aansluiting heeft een standaard jaar verbruik, wat je netbeheerder jaar op jaar bij houdt. Als je verbruik in een jaar ineens enorm afwijkt, mag de leverancier uit gaan van dit SJV, maar zijn ze ook verplicht een en ander aan te tonen op basis van meterstanden. -
Sep 5, 2022 om 22:41Thermostaatknop in werkkamer staat open, maar CV slaat af. Hoe toch warm houden?Het kan, maar dan moet je volledig weersafhankelijk gaan stoken, en gaat je kamerthermostaat in feite volledig uit. Je moet dan een buitenvoeler installeren, je ketel volledig weersafhankelijk instellen en een stooklijn in je ketel instellen.
Je ketel gaat dan op basis van de buitentemperatuur en de stooklijn het CV water op een bepaalde temperatuur houden.
Je kan dan per ruimte de temperatuur regelen door thermostaatkranen. Je kamerthermostaat doet dan in feite niks meer. Zorg wel altijd voor een bypass, zodat de ketel altijd circulatie heeft, ook al zijn alle radiatoren dicht (ruimtes op temperatuur). De ketel stopt dan pas met stoken als het retourwater bijna even warm is als het aanvoerwater.
Weersafhankelijk stoken kan bij foute instelling of verkeerd gebruik thermostaatkranen of verkeerde stooklijn wel hoger verbruik opleveren, maar ook hoger comfort. -
Oct 7, 2020 om 12:26Telefoon van fraude en.. ?Afhankelijk van je type telefoon en je mobiele netwerk, kan er inderdaad komen te staan ' Mogelijk Fraude' als dit nummer door je telefoonaanbieder wordt herkend als een nummer waar vaker fraude mee wordt gepleegd. Je telefoon kijkt namelijk bij een inkomend gesprek of het nummer in je contactenlijst staat (en dan staat er ' pietje' of ' klaasje' in plaats van het bellkende nummer, en als dat nummer niet in je contactenlijst staat kan je telefoon ook bij je provider kijken of er een naam aan het nummer is gekoppeld. En als dat nummer dus vaker als fraude nummer wordt gemeld, dan komt er ' mogelijk fraude'; te staan.
-
Oct 7, 2020 om 12:22VvE op alleen voorkant huizen opheffen. Constructie klopt nietEen VvE is wettelijk verplicht als een pand is gesplitst in apparementsrechten. Dat kan natuurlijk een flatgebouw of dergelijke zijn, maar ook bij rijtjeswoningen zoals de uwe kan er sprake zijn van splitsing in appartementsrechten. Dit komt vaker voor bij verhuur-corporaties die een deel van het wonignbestand verkopen, maar er zorg voor willen dragen dat onderhoud nog steeds collectief gebeurt.
Wat U het beste kan doen is uw splitsingsakte goed bestuderen, wat er precies als appartementsrecht is beschreven en opgenomen in de splitsing. Als het alleen de voorgevel zou betreffen, dan zou dit voor alle 127 wonigen zo zijn, en dan heeft U bij koop dus in feite twee kadastrale objecten gekocht, namelijk een appartementsrecht van de voorgevel, plus een volledig eigendom van de rest. Dat zou dan ook zodanig op de koopakte van Uw woning moeten staan. Technisch kan dit feitelijk wel, maar of het handig en slim is, is maar de vraag.
Dat de woningstichting 51% (dat zou zijn 64,77 voorgevels bij 127 woningen, dus ik ga er even van uit dat dit 65 woningen zijn, dus 51,2% van de appartementsrechten cq. stemmen) van de stemmen heeft, is ook niet fout. En ook als deze stichting door die 51,2% stemrecht ook haar eigen directeur als voorzitter van de VvE aanwijst, is ook niet fout. En dat hierdoor de woningstichting feitelijk alle besluiten van de VvE naar eigen hand kan zetten is in beginsel niet fout. Of het netjes is, is een ander vraag.
Kijk eens op nederlandvve.nl, dat is een site voor en door VvE's waar veel informatie te vinden is. Ook voorbeelden van misbruik door meerderheidseigenaren of misbruik van meerderheidsstemrecht. Als besluiten of zelfs statuten niet ' redelijk en billijk' zijn, kan de kantonrechter deze nietig verklaren.
Ook de financiele handel en wandel heb je als VvE lid mogelijkheid tot inzage in. ZOals gezegd, 68 per appartementsrecht per maand, voor 127 appartementsrechten is een bedrag van een dikke ton per jaar, daar moet het VvE bestuur op jaarbasis rekening voor afleggen (penningmeester en kascommissie) en die rekening mag je als VvE lid altijd inzien. -
Oct 1, 2019 om 17:04Genegeerd door Welhof Witgoed voor oplossing kapotte wasmachine- laat een expert de schade beoordelen, en de herstelkosten opgeven (gewoon offerte vragen bij schilder/trappenfabrikant oid)
- Stuur deze leverancier een aangetekende brief, waarin je ze sommeert om binnen afzienbare tijd (bijv. 2 weken) de geleden schade herstellen, de wasmachine te repareren of te vervangen, of anderszins de schade op te lossen. Geef direct aan dat indien ze hier niet op in gaan dat je vervolgstappen gaat nemen
- Als ze niet reageren, ga dan naar je rechtsbijstand (als je die hebt) of naar een rechtswinkel om een juridische procedure te starten. -
Nov 15, 2016 om 18:02Rabobank doorlopend krediet overboeken internOp zowel de Betaalrekening als de Doorlopend Krediet Rekening zal je transactie met een bepaalde 'Valuta' datum bij danwel afgeschreven worden. Dit is de datum waarop de transactie op die betreffende rekening verwerkt is. Dit wil niet zeggen dat het bijgeschreven bedrag ook daadwerkelijk zichtbaar is op de rekening. Het kan nog 1 a 2 dagen duren voordat de transactie zichtbaar is in je overzicht, maar dan zal er een valuta datum van 1 a 2 dagen eerder bij staan.
Banken berekenen dus geen valutadagen meer, maar ze gebruiken ze nog wel. Zolang het geld niet bijgeboekt is, kan jij het er ook niet afhalen. Voorbeeld. Je hebt een betaalrekening met 1 euro er op, en je mag niet rood staan. Je boekt dus 100 euro over van je spaarrekening naar je betaalrekening.Omdat het 1 a 2 dagen kan duren voordat het geld is bijgeboekt (met valutadatum van vandaag) kan je dus vandaag nog niet die mooie schoenen van 99 euro gaan kopen, omdat er maar 1 euro op je rekening staat.
Die 100 euro gebruikt de bank dus not eventjes als 'daggeldlening' aan allerlei instellingen die daggeld nodig hebben.
Overigens, als je er op staat, kan (en moet) de bank jou precies kunnen laten zien wanneer een transactie geboekt is, tot op de seconde nauwkeurig. In je voorwaarden staat namelijk dat 'de administratie van de bank strekt tot bewijs' van allerlei zaken. Dus als jij het vermoeden hebt dat er iets niet correct loopt, dan moet de bank middels haar administratie aantonen dat ze het correct uitgevoerd hebben. Dus als je vermoedt dat je betaling op je krediet later gestort wordt dan het moment dat de rente berekend wordt (wat overigens ook echt klopt, ik had hetzelfde met een hypotheek-fonds, daar werden de premies ook onttrokken voordat de premiestorting werdt gedaan), en de bank zegt van niet, dan moet de bank dus aantonen dat zij gelijk heeft. En dat kan niet met een simpel afschriftje, of een briefje. Juist omdat de bank haar administratie als bewijs stelt, mag jij die administratie inzien om je er van te overtuigen dat dit klopt.