Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-03-2006 00:43:52
Huishouden & Energie

Matras met pocketveren of met latex?

wij hebben net nieuwe bedbodems en nieuwe matrassen aangeschaft, wat heel wat voeten in de aarde heeft gehad.


de keuzemogelijkheden zijn heel erg groot, waardoor het een doolhof is. je zult er zelf uit moeten zien te komen, want in elke zaak adviseert men weer iets anders (zelfs 2 verschillende medewerkers van één en dezelfde matrassenfabrikant spraken elkaar tegen: zie er dan maar uit te komen.)


onze ervaring: wanneer je het snel warm hebt, kies dan voor een spiraalbodem van auping, dat wasemt nl. het beste uit. er hangt wel een prijskaartje aan, maar je doet er dan ook veel langer mee.let goed op, dat wanneer je poten onder de bodem moet laten plaatsen (wanneer deze niet in je ledikant kan worden bevestigd is dat nodig), deze op de goede plaatsen worden gemonteerd.


wat betreft matrassen is de keuze nog moeilijker. heb je een spiraalbodem, dan moet de vering uit de matras komen, dus heb je een veringmatras nodig.


schuimmatrassen zijn broeieriger, omdat ze transpiratievocht niet zo goed afvoeren en warmer zijn.


ook de tijk is belangrijk: zo heb je velours, wat warm is en ook heb je tijks die koeler zijn.


dan een belangrijk punt: moet je het matras keren? bij een veringmatras kan dat heel erg zwaar zijn. vaak wordt geadviseert om het matras iedere maand te keren (en je hebt 4 zijden aan een matras!). let dan goed op of er handvatten aan zitten, anders is het echt een crime.


wil je de hoes kunnen wassen? let er dan op, dat je die er af kunt halen. er zijn nl. ook matrassen met een vaste tijk!


traagschuim (de naam zegt het al) is heel erg traag met terugkomen in de oorspronkelijke vorm, wat het omdraaien tijdens je slaap lastig maakt. bij kou is het hard: het reageert op (lichaams)warmte, waardoor het soepeler wordt. heb je dus een koude slaapkamer, dan heb je een behoorlijk hard matras.


dan is er nog draagschuim, van fabrikant norma. dat zou dezelfde eigenschappen hebben als traagschuim (dat het zich helemaal naar je lichaam vormt) maar herstelt zich sneller, waardoor je je makkelijker kunt omdraaien. er zijn 4 varianten in verkrijgbaar, w.o. een volledig schuimmatras, een pocketvering en een combi.


voor informatie kan je kijken op www. en daarna de naam v.d. fabrikant.nl  hierbij een aantal namen:


auping (die hebben een flinke collectie, naar wij vernomen hebben bieden zij een goede service/garantie. die hebben matrassen, die je niet hoeft te keren.) pullmann (alle matrassen van deze fabrikant moeten gekeerd worden), norma (zowél keerbare, als niet keerbare matrassen),.


wat betreft de "levensduur" v.e. matras: die ligt tussen de 8 en 12 jaar. dat ga je merken, doordat je ongemakken met het slapen krijgt (pijn in je rug bijv.)


advies: ga niet over één nacht ijs, neem goed de tijd om overal te kijken en te vergelijken, ga proefliggen en zet alles rustig op een rijtje. het is uiteindelijk geen broodje wat je koopt. weet je eenmaal wat je wilt hebben, dan zou je nog kunnen kijken wat het voordeligste adres is. wij hebben onze spiraalbodems en matrassen van auping bij poortvliet vandaan. wij hebben goeie ervaring met de service van deze, grote, zaak. mocht je hier willen gaan kijken, neem er dan goed de tijd voor, want het is daar behoorlijk groot en op zaterdag kan het er heel erg druk zijn, waardoor je lang op een verkoper moet wachten. kwakernaat te heinenoord is ook een heel fijne zaak.


hopelijk kunnen jullie hier iets mee. heel erg veel wijsheid en sukses toegewenst met jullie beslissing.