Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

am
ampie - 08-01-2006 12:22:56
Auto & Vervoer

flinke blunder van NS

zoon van net 15 reist af en toe met de trein. hij heeft sinds deze week een nationale sportpas, waarmee bij de ns soms korting verkregen kan worden. omdat zoon het hoe of wat van die korting nog niet weet, laat hij het pasje voor alle zekerheid aan de baliemedewerkster zien bij het kopen van een enkeltje tilburg-arnhem aan de kassa. hij krijgt van haar 40% korting op het treinkaartje.


bij controle door de conducteur in de trein blijkt echter dat zoon helemaal geen korting op dit kaartje had mogen krijgen. hij moet bijbetalen en krijgt ook nog eens 35 euro boete! op zijn opmerking dat hij er toch niets aan kan doen dat de baliemedewerkster hem onterecht korting heeft gegeven, reageert de conducteur dat het niet zijn taak is om dat uit te zoeken en dreigt zoon ook nog eens uit de trein te zetten als hij niet onmiddelijk de boete betaalt. zoon heeft nog net genoeg geld bij zich. in paniek en in tranen inmiddels door zoveel onrecht betaalt hij dus maar.


wij zijn vreselijk boos op ns omdat ze onze zoon zomaar zonder geld en helemaal in paniek achtergelaten hebben voor iets waar de baliemedewerkster schuld aan had. daarbij had de conducteur ook helemaal het recht niet om onze zoon te bedreigen met treinuitzetting, omdat er ook een mogelijkheid is om op vertoon van een legitimatiebewijs uitstel van betaling van de boete te krijgen (dan krijg je achteraf een acceptgiro thuis). zoon wist dat niet en de conducteur wees hem daar ook niet op.


natuurlijk gaan we een klacht tegen ns indienen en zal de boete wel kwijtgescholden worden, maar wie vergoedt de emotionele schade voor onze zoon?