Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
loekoek - 21-02-2006 09:56:58
Auto & Vervoer

aanvraag kentekenplaat

op advies van mijn verzekeringsagent info gezocht m.b.t. het aanschaffen van een straks verplichte kentekenplaat.


bij www.ishetgeenplaatje.nl nagevraagd waarom je bij het aanvragen naast een paspoort ook een uittreksel moet leveren; dit uittreksel geldt nl. niet naast een rijbewijs(waarover naar ik aanneem de meeste bromfietsberijders niet zullen beschikken). als antwoord gekregen dat de rdw het rijbewijsregister beheert en het rdw daardoor eenvoudig de laatste adresgegevens kan nagaan. ik vraag mij nu af of de rdw al een rechtstreekse link heeft met de gba (ik ben er bijna van overtuigd in het computertijdperk) dus men kan dan met hetzelfde resultaat info zoeken als via het rijbewijsregister. waarom moet ik extra kosten maken voor een uittreksel. d.w.z. legeskosten (belasting) moet ik afdragen aan een steeds maar weer falende overheid. ik zal er denk ik niet onderuit kunnen, maar toch.


n.b. mijn paspoort heb ik ter voorkoming van beschadiging (ik reis ook veel met ov) meestal thuis (de vakantie natuurlijk uitgezonderd) liggen. daarnaast moet ik dan dus (immers verplichte legitimatie) bij de (lokale) overheid extra kosten voor een legitimatiekaart maken; d.w.z. ook hier onnodige kosten. er is denk ik niet alleen een zgn. calculerende burger maar eerder een steeds meer calculerende overheid.