Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

altijdgeluk
altijdgeluk - 02-07-2006 00:34:02
Geldzaken & Recht

Huurgeiser? Nooit gehad en toch betalen?

Hallo,

vorig jaar augustus heb ik een huis gekocht. nu krijg ik ineens - sinds drie, vier maanden rekeningen van eneco. nee, geen stroom, want die komt via hun concurrentie. eneco heeft tempus amstelland overgenomen. en van hen blijkt de vorige eigenaar van dit huis ooit een geiser gehuurd te hebben. zelf heb ik die nooit gezien en wist er niets van af, tot in april dit jaar een kaartje in de bus lag van tempus amstelland over een afspraak voor onderhoud. meteen gebeld, verteld dat hier geen huurgeiser te bekennen is. "dat komt in orde, stuurt u maar een brief." zo gedaan.

volgens een e-mail van de zoon van de vorige eigenaar was de geiser een 20 
jaar oud ding en hebben ze het drie jaar geleden eruitgegooid.


volgens eneco moet het allemaal eerst uitgezocht worden en zo lang moet ik blijven betalen voor die huurgeiser. ondanks correspondentie sinds begin mei is er geen stap gezet naar een oplossing van hun kant. waarom zouden ze ook - ik betaal immers. toen ik het acceptgiro bedrag minderde met de huursom, kreeg ik een dreigende brief van eneco. 15 euro boete zouden ze eisen voor een te late betaling - of zo iets.

hoe kan ik zorgen, dat ze eindelijk iets doen? ik wil niet blijven betalen. zeker niet voor iets dat ik nooit had.

alvast hartelijke dank voor jullie advies!