Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wwassink
wwassink - 26-08-2006 00:30:07
Computers & Telefonie

Chello Contra Brein

subject: waarschuwing overmatig dataverbruik in de upload


geachte chello abonnee,


via uw internetverbinding is de afgelopen periode overmatig veel data geupload. de afgelopen week hebt u een dataverbruik in de upload van <uploadverbruik> gigabytes gehad. hiermee bereikt uw upload verbruik bijna voortdurend het maximaal haalbare van chello extreme.


het is mogelijk dat u een programma gebruikt om software, muziek, films e.d. te delen, zoals edonkey of een bittorrent client. indien dat het geval is, verzoeken wij u het programma te limiteren in de upload tot maximaal 1 mbps. wij willen u er bovendien op wijzen dat het delen van software, muziek, films e.d. zonder goedkeuring op de auteursrechten strafbaar is.


extreem dataverbruik verstoort de kwaliteit en de internetsnelheid van het chello netwerk. wij wijzen u op artikel 3 van de acceptabel use policy in de algemene voorwaarden chello: ‘de klant dient zich te onthouden van overmatig dataverkeer dat het gebruik van de chello service en/of het internet door andere gebruikers verstoort.’


wij verzoeken u daarom uw dataverbruik te verminderen. de komende weken worden opnieuw metingen verricht. indien uw dataverbruik binnen vier weken nog overmatig is, zijn wij genoodzaakt uw modem voor minimaal één week fors in snelheid te beperken.


wij gaan ervan uit dat u meewerkt aan het tot standhouden van de kwaliteit en snelheid van ons netwerk.


met vriendelijke groet,


upc nederland


mijn vraag zijn er meer chello gebruikers die dit soort mail ook hebben ontvangen, het komt er op neer dat als je een chello extreem verbinding hebt de duurste wel te verstaan dat je het niet naar behoren kan benutten dus veel betalen en nog minder dan de helft krijgen onder dwang wel te verstaan oftewel een dreigement van dat doen wij dan wel even.


ik hoop op enige reacties van mede lotgenoten oftewel chello abonees ongeacht de klasse van snelheid.