Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sp
spikkel - 21-10-2006 15:15:27
Huishouden & Energie

magere schadevergoeding

Eind januari is hier door de thuiszorg per ongeluk crème op mijn tapijt gemorst toen ik werd ingesmeerd. een gespecialiseerd bedrijf heeft mijn tapijt na verloop van aardig wat weken gereinigd. na de reiniging zaten er allemaal witte vlekken in mijn tapijt. weer heel wat weken later is er iemand van de thuiszorg langsgeweest en heeft de vlekken gezien. ze heeft toen 1 vlek behandeld en als het resultaat goed zou zijn zou ze de rest van de vlekken behandelen. de keer erna heeft ze geen vlekken behandeld, ze heeft zelfs helemaal niet naar het tapijt gekeken. ze heeft alleen gezegd dat het er stukken beter uitzag en dat ze dat naar de directie terug zou koppelen. de ene week ziet mevrouw vlekken; de volgende week zijn ze volgens haar opeens weg. mijn klacht is vervolgens naar de verzekering gegaan. die willen nu 221 euro uitkeren terwijl nieuw tapijt 400 euro kost. die 221 euro is 75 % van de nieuwprijs. toen de vlekken werden veroorzaakt lag het tapijt er net 2,5 jaar in.
de zorginstelling gooit het er nu op dat er een meningsverschil is over hoe erg de vlekken zijn. het lijkt mij dat dat beoordeeld moet worden door een deskundige. degene die de vlekken heeft gemaakt werkt bij hetzelfde bedrijf als degene die de vlekken heeft beoordeeld.
na het vaststelling van het schadebedrag is er echter nog 2 maal creme gekliederd op mijn tapijt. dit keer niet per ongeluk maar door onzorgvuldigheid. daar wordt totaal geen rekening mee gehouden.
ik wil het hier niet bij laten zitten maar heb geen rechtsbijstands- verzekering. die kan ik niet betalen. ik moet zelfs bedelen om de huur te betalen. wie weet wat mijn rechten zijn. ik ga vanavond in ieder geval de belbus bellen.
groetjes van ria