Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kaverbeek - 08-10-2004 14:28:50
Auto & Vervoer

extra kosten voor steekproef rdw bij apk-keuring

toen ik mijn auto voor de apk-keuring naar de garage bracht, bleek mijn auto in de steekproef van de rdw (rijksdienst voor het wegverkeer) te vallen. middels deze steekproef controleert de rdw de garage en ik ben als consument verplicht hieraan mee te werken. tot zo ver: prima, ook al betekent dit dat de keuring 90 minuten duurt i.p.v. 20. echter, bij betaling rekende de garagehouder 22 euro extra, omdat hij door de steekproef meer arbeidsloon moest rekenen.


mij komt dit als consument vreemd voor. ik wordt verplicht aan de steekproef mee te werken en tevens moet ik daarvoor extra betalen. bij de rdw nagevraagd of dit is toegestaan, of er richtlijnen zijn voor de apk-keurders. richtlijnen zijn er wat dit betreft niet, maar de medewerker van de rdw beaamde dat het niet 'correct' is. een garage krijgt een erkenning om apk-keuringen uit te voeren en accepteert daarmee de consequentie, namelijk dat hij gecontroleerd wordt door de rdw.


kan een garagehouder de extra (arbeids)kosten, die een steekproefcontrole van de rdw met zich meebrengt, verhalen op de consument?


alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag.