Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hp
hpb - 30-09-2007 21:25:21
Computers & Telefonie

sata harde schijf als slave in BIOS. Is dat probleem?

ik heb sinds een paar een nieuwe pc. aan boord een harde schijf met 2 partities en een dvd-rewriter. harde schijf is met moederbord verbonden met een sata-aansluiting en de dvd-rw via een ide-aansluiting. als ik de pc opstart zie ik in de openingsschermen de harde schijf verschijnen op ide0 als slave en de dvd-rw op ide2, ook als slave. in de bios staat de harddisk ook als slave op ide0.


ik heb de jumper op de dvd-rw naar master gezet. een cd-rewriter die ik nog had liggen als slave toegevoegd op ide2. dat werkt verder goed.


ik vind het wel raar dat de harde schijf waarvan de pc opstart als slave wordt aangemerkt, maar ik heb begrepen dat bij een sata-aansluiting het onderscheid slave-master er niet meer is (en dat het plaatsen van jumpers dus ook niet nodig is). maar betekent dit ook dat het niet uitmaakt dat de harde schijf door de bios gezien wordt als slave, of moet ik dit toch aanpassen en zo ja hoe. er zitten 4 sata-aansluitingen op het moederbord.