Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wimbremer
wimbremer - 24-10-2007 13:10:30
Voeding & Gezondheid

Broodbakmachine: brood niet mals maar compact

Sinds een poosje heb ik en broodbakmachine. nu kun je allerlei mixen kopen en da's makkelijk natuurlijk. waldkorn van koopmans: prima mixje. nu kun je natuurlijk ook zelf experimenteren. en da's minder makkelijk natuurlijk. hoewel er op internet natuurlijk talloze recepten staan. kwestie van uitproberen en dat ga ik zeker ook doen.
eén ding wil ik echter toch wel eens weten.
als je bij de bakker een brood koopt, is dat luchtig en mals. zelf gebakken brood is dat niet. het is veel compacter en vaak wat richting roggebrood qua structuur (ik bedoel een vrij stevige structuur) logisch wel want een vrij klein broodje uit de machine (qua afmeting) weegt nét zoveel als een heel brood bij de bakker, dat veel langer is.  nu heb ik bij een kant-en-klare mix wel eens wat meer gist gegooid, wat geen echt goed succes opleverde. d.w.z. het brood werd er niet noemenswaardig luchtiger- of losser van structuur van. is er een ultieme truuk om dit wel wat - zeg maar- losser te krijgen?