wimbremer
door wimbremer Oct 24, 2007 om 13:10
Voeding & gezondheid

Broodbakmachine: brood niet mals maar compact

Sinds een poosje heb ik en broodbakmachine. Nu kun je allerlei mixen kopen en da's makkelijk natuurlijk. Waldkorn van Koopmans: prima mixje. Nu kun je natuurlijk ook zelf experimenteren. En da's minder makkelijk natuurlijk. Hoewel er op Internet natuurlijk talloze recepten staan. Kwestie van uitproberen en dat ga ik zeker ook doen.
Eén ding wil ik echter toch wel eens weten.
Als je bij de bakker een brood koopt, is dat luchtig en mals. Zelf gebakken brood is dat niet. het is veel compacter en vaak wat richting roggebrood qua structuur (Ik bedoel een vrij stevige structuur) Logisch wel want een vrij klein broodje uit de machine (qua afmeting) weegt nét zoveel als een heel brood bij de bakker, dat veel langer is.  Nu heb ik bij een kant-en-klare mix wel eens wat meer gist gegooid, wat geen echt goed succes opleverde. D.w.z. het brood werd er niet noemenswaardig luchtiger- of losser van structuur van. Is er een ultieme truuk om dit wel wat - zeg maar- losser te krijgen?



13558 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

poltol
door poltol - Oct 24, 2007 om 13:48
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Beste broodbakker,


Wat de bakker verkoopt is dus gebakken lucht. Dat komt erin tijdens het rijzen. Bij de broodfabriek [de zgn. warme bakker] wordt het brood tijdens het rijzen extra behandeld, in de rijskamer is de temp. hoog en de lucht zeer vochtig.. De bakker verkoopt uw soort brood als oerbrood en vraagt daar meer voor. Het is minder werk. Waarom wilt u ook lucht in uw brood? Dat is nergens voor nodig. Wat u wel kan doen is uw boterham[men] wegen. Eén van uw boterhammen is twee van de bakker. Op deze site staan heel veel weetjes.


http://broodbakken.favorietje.nl/


Succes, poltol

toolboy
door toolboy - Oct 24, 2007 om 14:11
965 Antwoorden / 40 Vragen
0

Elke zondag bak ik brood met m`n kids.


Het deeg kneed ik gewoon met de hand  zo`n 10 min totdat ik er als ik het uitrek doorheen kan kijken.De oven is voorverwarmd op 50 c,en onderin zet ik een pannetje kokend water.vervolgens  laat ik het brood in de oven rijzen,voorzichtig uithalen,de oven op de gewenste temp.Het broodje erin tijd instellen en voila een echt brood van de warme bakker.


Kost wat tijd maar wel heerlijk.


groet T

poltol
door poltol - Oct 24, 2007 om 14:14
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

@toolboy,


En de ingredienten? Wel toevoegen hé?


Eet smakelijk, Poltol

jipenjanneke
door jipenjanneke - Nov 12, 2007 om 18:33
143 Antwoorden / 78 Vragen
0

Ben het met Poltol eens, het echte brood zonder gebakken lucht is lekkerder. Zo hoort brood eigenlijk te zijn. Maar als er dan toch lucht in moet: een goede tip: Gebruik alle ingredienten zoals vermeld maar meng door de bloem een verkruimeld VITAMINE C-BRUISTABLET.
Goedkoop bij Kruidvat, kan geen kwaad en hoe raar het ook klinkt, het werkt echt!! Probeer eerste keer een halve, is misschien al genoeg.
Sukses en groetjes, Marjan



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:04
Huishouden & energie

Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes

Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer