Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

re
rene2_1 - 12-07-2008 09:01:48
Geldzaken & Recht

Bank verplicht om spaarder te informeren wanneer zij niet meer onder Depositogarantiestelsel valt?

in de praktijk is het nog niet voorgekomen, maar puur hypothetisch:


wanneer bij een bank door dnb de vergunning wordt ingetrokken, vervalt voor deze bank, en dus ook voor de spaarders, het depositogarantiestelsel.


wordt dit pas naar de buitenwereld gecommuniceerd als dit heeft plaatsgevonden? en zo ja, is dnb of betroffen bank verplicht om de spaarders te informeren?


een voorlichter van dnb zegt nl. dat je als spaarder zelf maar regelmatig in de gaten moet houden of een bank nog voldoet aan de voorwaarden, en uit de div. media maar zelf uitvinden of er iets in bankenland gaande is of is geweest.


klopt dat?


is het theoretisch mogelijk dat een spaarder die niet alert is ( dus niet actief de info over banken e.d. volgt), binnen een kort tijdbestek zijn spaargeld kwijt kan raken?