Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bl
blackblossom - 26-07-2008 20:14:09
Geldzaken & Recht

Woningbouw wil bewoners van een pand laten betalen voor object in GR

ik woon in een monument waarin tien jongerenwoningen zitten. beneden is er een gemeenschappelijke ruimte waarin van de woningbouw absoluut geen "objecten" neergezet mogen worden. niemand mag daar dus vervoersmiddelen of vuil neerzetten.


nu heeft iemand een bank daar neergezet (grofvuil dus). deze heeft een aantal dagen gestaan, vervolgens is de woningbouw daar achter gekomen en heeft de bank weggehaald. omdat ze de eigenaar van de bank niet hebben kunnen achterhalen willen ze alle bewoners in het pand hiervoor een boete laten betalen.


de boete is een paar honder euro en zal verdeeld worden over de tien bewoners in het pand.


kan de woningbouw dit maken?


degene die de bank daar neer heeft gezet is waarschijnlijk verhuisd, dus die komt mooi onder de boete uit. en de mensen die niets met die bank te maken hebben moeten er mooi voor betalen.


dit kan toch niet?


weet iemand misschien een aantal wetsartikelen die ik aan de woningbouw kan laten zien waaruit blijkt dat wij er als bewoners niet voor aansprakelijk gesteld kunnen worden?


bedankt!